Lego Ninjago Elokuva -arvio

Lego Ninjago Elokuva
Ohjaus: Charlie Bean
Käsikirjoitus: mm. Bob Logan
K 7, pituus 102 min

leffaarvostelut_legoninjago

2014 julkaistua Lego Elokuvaa seurasi tämän vuoden alussa Lego Batman. Koko perheelle suunnatut palikkaelokuvat olivat viihdyttäviä jättimenestyksiä – eikäpä poikkeusta tee uusin Lego Ninjago Elokuvakaan.

Lego Ninjago Elokuva vie katsojat TV-sarjasta tuttuun Ninjagon kaupunkiin, jota sotalordi Garmadon ilkiöineen pommittelee. Elementaalininjat Cole, Jay, Kai, Nya, Zane ja Lloyd taas taistelevat turvallisemman kaupungin puolesta oppimestarinsa Sensei Wun johdolla. Taistelujen tuoksinassa tarinassa keskitytään myös Lloydin yrityksiin tutustua paremmin isäänsä, Lordi Garmadoniin.

Puolentoista tunnin elokuvassa ei toki ole mahdollista yhtä syvälliseen tarinankerrontaan kuin jo seitsemännelle kaudelle ehtineessä TV-sarjassa. Elokuvassa on myös otettu huomioon katsojat, joille Ninjagon tarina ei ole millään tavoin tuttu (sarjan ystäviä tosin saattaa hieman kummeksuttaa, etteivät ninjat osaa vielä spinjitzuakaan). Taistelut ovat kuitenkin näyttäviä ja leffassa on sekä naurunpyrskähdyksiä että laavan tavoin sydäntä lämmittäviä kohtauksia. Ja onhan se nyt ihan mahtavaa, että mukana on myös yksi taistelulajityypin legendoista, Jackie Chan.

Lego Ninjago Elokuva jättää savuavien raunioiden lisäksi ilmaan hyvin selkeästi jatko-osien mahdollisuuden. Kenties kukin elementaalininja saa oman paikkansa parrasvaloissa (ja spinjitzukin opitaan)? Ja Lego-tuotteiden myynti on eittämättä taattua.

Anne Muhonen
(Julkaistu aiemmin Monikko-lehdessä #4/17).

Written by

Anne Muhonen, tarinoita vuodesta 1979.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message