Sanottua

onnimanni06


Avain mielikuvitukseen
Anne Muhonen: Universumin avain,
Arktinen Banaani 2017. 64 s.

Vantaalainen Anne Muhonen on noin 15 vuotta kestäneen uransa aikana ollut ilahduttavan monipuolinen taiteilija. Hänen tuotannostaan löytyy runsaasti lapsille ja nuorille aikuisille suunnattua sarjakuvaa – perheenlisäystä odottavia vanhempiakaan unohtamatta.

Laadukas, mutta harmillisen vähälle huomiolle jäänyt Sirkus Rinkeli -sarja oli tekijän ensimmäinen alakouluikäisille tarkoitettu sarjakuva. Viime vuoden puolella ilmestynyt Universumin avain on suunnattu samalle kohderyhmälle.

Kallen paras ja samalla ainoa ystävä on sarvipäinen Hirppa. Hirppa voi saapua meidän maailmaamme ainoastaan sadesäällä eikä häntä pysty näkemään kukaan muu – ei ennen kuin kuvioihin ilmestyy söpö Aino-tyttö.

Kolmikko ryhtyy selvittämään keittiön laatikosta löytyneen salaperäisen avaimen arvoitusta. Jos avain ei sovi mihinkään lukkoon, voisiko se kuulua universumin oveen? Ratkaisua etsitään myös kirjastosta, “missä kaikki tieto on käden ulottuvilla”.

Kiehtova loppuratkaisu jättää kirjaimellisesti portin auki monenlaisille mahdollisuuksille. Lukijaa kannustetaan muutenkin käyttämään omaa mielikuvitusta, etsimään lähiympäristöstä niin seikkailuja kuin ikiomaa avainta universumiin. Oman salakielen laatimiseenkin saa vinkkejä.

Muhosen hyväntuulinen piirrosjälki on ennallaan, mutta uutena ja piristävänä elementtinä sarjakuvassa hyödynnetään valokuvataustoja. Lopputulos on näiltäkin osin sangen onnistunut.

-Matti Karjalainen, Onnimanni-lehti #3/2018


onnimanni_arvio02


Perjantai 6.7.2018 klo 18.30. Lukumaraton alkaa kepeästi Anne Muhosen kesäisellä sarjakuvalla Kesä, jona opin soittamaan ukulelea:

6.7. klo 19.30: Muhosen Ukulele-sarjis on kyllä niin ♥. Kesä, teini-ihastus ja musiikkia – loistava yhdistelmä lukumaratonin alkuun. Sarjakuvaa olisin lukenut pidemmästikin, 50 sivua mennä hurahtivat kovin nopeasti.

- Marika Oksa


https://oksanhyllylta.blogspot.com/2018/07/heinakuun-lukumaraton-772018-paivittyva.html

Muhonen02