Search
  • annemuhonen

Mukiin menevää maalausta

Yhteistyö Sinelli Oy:n kanssa.


Pebeon Porcelaine 150 -posliininmaalaussettiin kuuluu kuusi vesipohjaista perusväriä, joita voi sekoittaa keskenään. Nestemäisessä muodossaan maalit ovat melko valuvia, joten ei kannata ottaa siveltimeen liian paljon väriä ei kerralla.


Maaleilla ei kovin helpolla saa täysin tasaisia pintoja (tai maalin kuivumista pitäisi odottaa melko pitkään), mutta oikeastaan pidän siitä, että siveltimenvedot jäivät näkymään. Jäljestä tulee eläväistä.


Jos sivellöintivaiheessa tulee virheitä, ne on helppo poistaa vedellä.

Maalauksen tulisi antaa kuivua 24 tuntia, ja sen jälkeen värit kiinnitetään pitämällä mukia 35 minuuttia uunissa 150 asteessa. Tämän jälkeen maalien tulisi olla pesunkestäviä.

Jos tykkää enemmän piirtämisestä, Sinelliltä löytyy myös Glass & porcelain -tusseja. Paketissa on perusvärien (keltainen, punainen, sininen) lisäksi vihreä, vaaleansininen ja musta.


Täysin tasaista jälkeä ei näilläkään saa, vaan piirrosjälki jää hieman näkyviin. Kannattaa myös koittaa värittää haluttu alue kerralla, jälkikäteen värin lisäys ei oikein onnistu vaan tussinkärki lähinnä poistaa aiempaa piirrosta.


Virheviivat on kuitenkin helppo poistaa joko kynnellä rapsuttamalla (pienemmät poistot) tai vedellä.


Kuten Pebeon maalit, nämäkin kiinnitetään uunissa. Neljän tunnin kuivumisen jälkeen mukin tulisi olla 160 asteessa 90 minuuttia, minkä jälkeen värit kestävät pesemistä.

Näillä on helppo tehdä vaikka hauskoja joululahjoja.


0 views

©2019 by Anne Muhonen